1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Sieni-focaccia
4 kappaletta

2 dl lämmintä vettä
25 g tuoretta hiivaa
½ tl suolaa
2 tl hunajaa
5 dl vehnäjauhoja
½ dl oliiviöljyä

Pinnalle:
3 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
¼ tl suolaa
mustapippuria myllystä
3 rkl Vihreä Keiju ruohosipulia hienonnettuna
100 g Champ Siitakesieniä tai Herkkusieniä
50 g mozzarellajuustoa raasteena

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola, hunaja, vehnäjauhot alustaen ja lopuksi oliiviöljy vaivaten.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi. Jaa tanko neljään yhtä suureen osaan ja pyöritä palloiksi.
Litistä pallot soikioiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota liinan alla.

Sekoita öljy, hienonnettu valkosipulin kynsi ja suola keskenään. Rouhi joukkoon mustapippuria.
Hienonna ruohosipuli ja sekoita ainekset.
Viipaloi tai lohko sienet ja painele ne kohonneiden leipien päälle.
Ripottele pinnalle juustoraaste ja lusikoi pinnalle öljy-mausteseos.

Paista 250 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Champ

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.