1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua. Keskiarvo: 2,67/5)

Munakas on nopea valmistaa esimerkiksi lounaaksi tai iltapalaksi. Eri täytteillä saat siitä aina eri makuisen ja tarvittaessa hyvinkin ruokaisan. Tämä munakas kätkee sisäänsä säilykkeenä myytäviä savumuikkuja sekä juustoa.

Savumuikku-munakas

3 munaa
2 rkl vettä tai kermaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
margariinia tai voita paistamiseen
n. 1 dl juustoraastetta

savustettuja muikkuja säilykkeenä

Riko munat kulhoon, lisää joukkoon neste ja mausteet, sekoita.
Kuumenna rasva pannussa, lisää munakasmassa pannuun, kun rasva on hieman ruskistunut ja vaahto laskeutunut.
Työnnä massaa pannun reunoilta keskelle joka reunalta, kunnes massa alkaa hyytyä.
Tiputa levyn lämpötilaa ja anna munakkaan kypsyä.
Ripottele pinnalle juustoraaste ja muikkuja.
Valuta munakas pannulta lautaselle siten, että munakas on kaksinkerroin.

Vinkki! Tarjoa lisäksi tilkassa viinietikkaa marinoitua punasipulia.