1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Nämä maistuvat pikkusuolaisina illanistujaisissa ja ovat käteviä kun ne voidaan valmistaa etukäteen.
Sopii myös lounaaksi tai iltapalaksi.

Savulohikrepit 8-10 kpl

1 litra täysmaitoa tai kevytmaitoa
3 munaa
1 1/2 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja (voit korvata osan vehnäjauhoista ruisjauhoilla)
1/2 dl margariinisulaa tai ruokaöljyä

margariinia tai voita paistamiseen

Täyte:
1 annospussi Uncle Ben’s pitkäjyväriisiä ( n. 1 – 1 1/2 dl )
3 kananmunaa keitettynä ja silputtuna
300 g lämminsavustettua lohta hienonnettuna
2-3 sipulia varsineen silppuna
1/2 punaista paprikaa paloiteltuna
sitruunapippuria
1/2 ruukkua tilliä silppuna
100 g juustoraastetta


Pinnalle: n. 100 g juustoraastetta

Sekoita maito ja munat, lisää suola ja vehnäjauhot sekoittaen, lisää margariinisula tai öljy.
Anna taikinan seistä puolesta tunnista tuntiin ennen räiskäleiden paistoa.

Paista kreppipannulla tai paistinpannulla rasvassa räiskäleiksi.

Keitä riisi kypsäksi.
Keitä munat, kuori ja hienonna.
Hienonna lämminsavustettu lohi, sipulit, tilli ja paprika, sekoita ainekset keskenään, mausta sitruunapippurilla.
Lisää joukkoon juustoraaste.

Laita räiskäleen keskelle keko täytettä koko leveydeltä, kääri rullalle.
Nosta täytetyt krepit uunivuokaan, ripottele pinnalle juustoraastetta.

Kuumenna 200-250 asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.