1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvioita)

Joulupäiväksi tekemäni salaatti tuli syödyksi myös tässä muodossa. Vaikka ruisleipä ja savulohi ei ollutkaan paras mahdollinen yhdistelmä tuon salaatin kanssa, laitan kuvan tänne, koska tuo salaatti sopisi mielestäni vaikka voileipäkakun tai vaalean leivän täytteeksi, kerrosleipiin tai cocktailleipiin ihan sellaisenaan tai pannulla paistetun broilerinfileen kanssa.
Ihan siis vinkiksi tuleviin illanistujaisiin.

Voileipäkakun väliin tehtynä ananaspalat kannattaa korvata ananasmurskalla.


Rucola-salaatti

1 ruukku rucolaa
1 ruukku jääsalaattia, lollo rossoa tai ruukkusalaattia
1 pieni prk ananaspaloja valutettuna
viinirypäleitä
n. 100 g kirsikkatomaatteja tai aurinkokuivattuja tomaatteja
1-2 päärynää

Currynmakuinen salaattikastike

1 rkl öljyä
2-3 tl currya
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
(1/4 tl jauhettua valkopippuria)
1 prk mangososetta (vauvan sose)
1/2 dl kevytmajoneesia
100 g ranskankermaa
1-2 tl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa

Silppua rucola ja salaatti, valuta ananaspalat, puolita rypäleet ja
kirsikkatomaatit (tai leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi),
kuori ja paloittele päärynät.

Kuumenna öljy kasarissa tai pannussa, lisää curry ja valkosipuli, kääntele hetki.
Kaada seos pieneen kulhoon, lisää joukkoon muut kastikkeen ainekset.
Tarkista maku.

Sekoita kastike valmiiksi salaatin joukkoon.

Laita salaattia voileipäkakun väliin, cocktailleipien päälle, kerrosleipien täytteeksi jne.