1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Lohitäytteiset kolmioleivät sopivat loistavasti myös joulun herkutteluun.
Lämminsavustetun lohen sijaan voit käyttää myös kylmäsavustettua lohta.

Savulohi-kolmioleivät

12 Pågen Oivallus! Kuitupaloja
200 g lämminsavulohta tai kylmäsavulohta
200 g ruoanvalmistusjogurttia
1 valkosipulinkynsi
1 dl raastettua tuorekurkkua + ripaus suolaa
ripaus paprikajauhetta
sitruunaista kalamaustetta (esim. Meira)
2 munaa rouhittuna
1/2-1 ruukku tilliä
salaatinlehtiä
(tilliä)

Leikkaa kuitupalat kahteen osaan viistottain.
Putsaa lämminsavu- tai kylmäsavulohipala ja hienonna kala.
Sekoita ruoanvalmistusjogurtin joukkoon hienonnettu valkosipulinkynsi.
Raasta pala kurkkua ja laita se siivilään.
Ripottele pinnalle hieman suolaa ja puristele kurkusta irtoava neste pois.
Lisää kurkkuraaste, paprikajauhe ja sitruunainen kalamauste seokseen.
Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu kala ja rouhitut munat, sekä silputtu tilli.
Ota leipäviipaleista puolet työlaudalle ja levitä päälle täyte. Nosta päälle salaatinlehdet ja halutessasi tilliä.
Nosta toiset leipäviipaleet kanneksi.

Jos valmistat leivät etukäteen tarjolle, kääri ne kelmuun, jotta ne pysyvät mehevinä.