1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua. Keskiarvo: 3,00/5)

Savujuustoiset lyttyperunat ovat ihana lisäke liha-, kala- ja kanaruokien kanssa. Hyödynnä edelliseltä aterialta jääneet perunat.
Kotimaisen Herkkujuustolan SavuHilma on upea, sopivan mieto, savuinen juusto, jonka löydät kauppasi juustohyllystä. Jos et löydä, pyydä kauppiastasi tilaamaan.

Savujuustoiset lyttyperunat
6 annosta

6 keskikokoista tai isoa kypsää perunaa
2-3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
suolaa ripotellen

6 salvian lehteä
n. 150 g Herkkujuustola SavuHilma juustoa
1 kananmuna

Laita kypsät perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Litistä perunat käsin tai lihanuijalla lyttyyn. Valuta pinnalle rypsi- tai oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa. Jaa salvianlehdet perunoiden päälle. Raasta SavuHilma ja sekoita rikotun kananmunan kanssa keskenään. Levitä juusto-kananmunaseos perunoille ja kuumenna 200 asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes juusto on sulanut kauniin väriseksi.

Koristele halutessassi salvialla.

Tarjoa paistetun tai grillatun lihan, kalan tai kanan kanssa tai vaikkapa kasvispihvien seurana.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Herkkujuustola

Uusimpia Herkkujuustolan reseptejä:



Tästä löydät kaikki HERKKUJUUSTOLA reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.