1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Muistan kuinka lapsena tehtiin lämpimiä voileipiä aina vaaleasta leivästä, joka voideltiin sinapilla.
Päälle laitettiin lauantaimakkaraa, viipale tomaattia ja muutama juustoviipale.
Olisipa mukava päästä aikamatkalle tuohon aikaan. Mitä kaupoista silloin löytyi, millaisista aineksista silloin tehtiin ruokia.
Loppujen lopuksi broilerikin on vielä melkoisen uusi raaka-aine, sillä muistan kun broilerin koivet tulivat koulujen ruokalistalle omassa nuoruudessani.
Nykyisessä yltäkylläisyydessä tuotteita on niin paljon, ettei niihin kaikkiin tavallinen ihminen ehdi edes tutustua.
Varsinkin ihan pienten lasten äidit tietävät, että matka ruokakauppaan voi olla melkoinen elämys, kun sen saa tehdä joskus ihan yksin=)

No, näissä leivissä ei ole kyllä nykymaailmassa mitään uutta ja ihmeellistä, mutta herkullinen iltapala näistä aineksista kuitenkin syntyi, ja pienellä vaivalla tietenkin.

Ruokaisat broilerileivät 8-12 kpl

8-12 viipaletta Ruispaloja tai muuta ruisleipää
3/4 prk valmista guacamolea
tilkka öljyä
4 maustamatonta broilerin filettä
tacomaustetta tms.
2-3 tomaattia viipaleina
Felix paprikasuikaleita muutamia suikaleita/leipä
n. 100 g cheddar-sulatejuustoa
n. 100 g juustoraastetta

Voitele leipäviipaleet guacamolella.
Kuumenna tilkka öljyä pannussa, paista broilerin fileet, mausta tacomausteella.
Leikkaa fileet kahteen tai kolmeen osaan pituussuunnassa (laske tämän mukaan leipäviipaleet, yksi fileepala/leipä).
Nosta broileripala leivälle, lisää tomaattiviipale, muutama paprikasuikale, nokare cheddar-sulatejuustoa ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
Käytä 200 asteisessa uunissa sen verran, että juusto sulaa.

Koristele esimerkiksi tuoreella oreganolla tai muulla yrtillä.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.