1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskimäärä: 3.75/5.00)
Ladataan...

Syksyn illanistujaisiin voit valmistaa ruokaisan munakkaan, jota voit tarjota annospaloina piirakan tapaan. Tämä munakas sisältää herkullista Maalahden Limppua, härkäleikkelettä ja kasviksia.

Ruokaisa leipämunakas
12 pientä annospalaa

200 g Maalahden Limppua
1 sipuli varsineen tai pätkä purjosipulia
noin 10 miniluumutomaattia
100 g härkä- tai naudanpaistileikkelettä
8 munaa
1 dl kermaa tai vettä
100 g juustoraastetta
¼ tl suolaa
mustapippuria myllystä

Vuoraa noin 20×20 cm reunallinen paistovuoka leivinpaperilla.
Paloittele Maalahden Limppu pieniksi kuutioiksi ja ripottele vuoan pohjalle.
Hienonna sipuli varsineen tai purjosipuli.
Puolita miniluumutomaatit.
Ripottele ne kerroksittain uunivuokaan.
Levitä päälle härkä- tai naudanpaistileikkeleet ohuina siivuina tai hienonnettuna.
Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon kerma tai vesi, juustoraaste ja suola. Rouhi joukkoon vielä mustapippuria. Kaada munaseos vuokaan ja kypsennä munakasta 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on kiinteä. Leikkaa annospaloiksi.
Tarjoa hieman lämpimänä.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Maalahden Limppu

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.