1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Upeat punajuurimehuun tehdyt pitaleivät herättävät ihastusta. Tarjoa nuorekkaissa illanistujaisissa.

Punajuuri-pitaleivät
8 kpl

3 dl punajuurimehua
50 g hiivaa
2 tl hunajaa
1 ½ tl suolaa
8-10 dl vehnäjauhoja
¾ dl oliiviöljyä

Täyte:
500g halloumi-juustoa
2 avokadoa
1 ruukku tai pussi kotimaista salaattia
100 g kotimaisia kirsikka- tai miniluumutomaatteja
1-2 punasipulia

Kurkkuraita:
3 dl luonnonjogurttia
¼ kurkkua
Ripaus paprikajauhetta
Ripaus suolaa
½ tl inkivääriä

Lämmitä punajuurimehu kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, hunaja ja suola. Lisää vehnäjauhot alustaen. Vaivaa öljy taikinaan.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat, pyöritä tasakokoiseksi tangoksi. Jaa kahdeksaan yhtä suureen osaan ja pyöritä palloiksi. Kaulitse jauhotetulla alustalla soikioiksi. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
Paista 270-300 -asteisessa uunissa 5-8 minuuttia.
Leikkaa halloumi-juusto viipaleiksi. Paista kuumalla pannulla molemmin puolin. Halkaise avokadot, poista kivet ja leikkaa kuutioiksi. Revi salaatti ja puolita kirsikka- tai miniluumutomaatit. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
Valmista kurkkuraita. Mittaa jogurtti kulhoon. Raasta kurkku ja purista ylimääräinen neste pois. Sekoita kurkku ja jogurtti keskenään. Mausta paprikajauheella, suolalla ja tuoreella raastetulla inkiväärillä.
Täytä pitaleivät halloumi-juustolla, salaatilla, tomaateilla ja punasipulilla.
Tarjoa seuraksi raikasta kurkkuraitaa.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Puhtaasti kotimainen
Reseptin tarjoaa Kauppapuutarhaliitto Ry
Kauppapuutarhaliitto Ry

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.