1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 3,00 / 5)
Ladataan...

Punajuurimehulla värjätty graavilohi on joulun kalapöydän iloinen väripilkku. Tarjoa sellaisenaan tai valmista ihanat pikkusuolaiset punajuuri-graavilohileivät.

Punajuuri-graavilohi
n. 900 g kirjolohifilee
3 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl hunajaa
1 ½ dl Biotta Punajuuritäysmehua
muutama oksa tilliä

Laita ruodoton kirjolohifilee leivinpaperiarkin päälle.
Ripottele pinnalle karkeaa merisuolaa.
Sekoita hunaja ja punajuurimehu keskenään ja kaada kalafileen päälle. Levitä pinnalle tillinoksat.
Kääri kala leivinpaperiin ja nosta reunalliseen vuokaan jääkaappiin muutamaksi päiväksi.
Leikkaa ohuita viipaleita kalaveitsellä.
Tarjoa sellaisenaan vaikkapa joulupöydässä tai valmista pieniä suolaisia leipäpaloja.

Punajuuri-graavilohileivät
6 annosta

6 paahtoleipäviipaletta

100 g smetanaa
1 tl raastettua piparjuurta tai maun mukaan
1 pieni (raaka) punajuuri
1 keltainen tai oranssi porkkana
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikka
2 keitettyä munaa
1 punasipuli renkaina
salviaa tai tilliä
6 viipaletta punajuuri-graavilohta

Ota paahtoleivistä ympyrät esimerkiksi juomalasin avulla.
Sekoita smetanan joukkoon raastettua piparjuurta.
Kuori punajuuri ja porkkana. Raasta karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja balsamiviinietikka.
Leikkaa munat lohkoiksi ja kuorittu punasipuli ohuiksi renkaiksi.
Laita leipäympyröille keko punajuurismetanaa, punajuuri-porkkanaraastetta, punajuurigraavilohta ja punasipulirengas. Koristele lopuksi salvialla tai tillillä.
Tarjoa vaikkapa pikkujoulu- tai joulupöydässä.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.