1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Pizzauunit ovat tämän kesän hittejä. Pizzauunilla voit valmistaa upeat pizzat omalla kotipihallasi tai kesämökilläsi. Riittää että valitset palamattoman alustan pizzauunillesi. Preecon valikoimista löytyy pizzauuneja, joista itse testasin Bighorn-pizzauunia. Helposti kasattava uuni on näppärän kokoinen. Pelleteillä toimiva uuni lämpiää noin puolessa tunnissa. Lisävarusteiksi kannattaa hankkia pari erikokoista pizzalapiota, isompi pizzan laittamiseen uuniin ja pienempi sen kääntelyyn. Infrapunalämpömittari on hyvä hankinta, sillä muuten oikean lämpötilan mittaus menee arvailuksi. Lue pizzauunin käyttöohje huolella ennen ensimmäistä käyttöä.

Pizzan valmistus kannattaa aloittaa taikinan teolla. Taikinan kohotus kestää puolitoista tuntia. Kun pizzauuni lämpiää, voit jo täyttää pizzan omilla lempitäytteilläsi. Suosittelen ripottelemaan pizzajauhoja pizzalapiolle, jolloin pizzan valuttaminen uuniin on helppoa.

Pizzataikina
3-4 pizzaa

2 ½ dl vettä
25 g tuoretta hiivaa
ripaus suolaa
2-3 rkl oliiviöljyä
5 dl pizzajauhoja

Täytevaihtoehtoja:

Pinnalle per pizza:

2-3 rkl tomaattipyreetä, punaista pestoa tai smetanaa
n. 100 g mozzarellaraastetta
50-100 g savupororouhetta, pulled porkia tai kypsää kanafileetä
n. 5 miniluumu- tai kirsikkatomaattia
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
25-50 g mozzarellajuustoa tai fetajuustoa

Koristeluun:
basilikaa tai rucolaa

Mittaa vesi kulhoon ja liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää oliiviöljy ja vaivaa taikinaan pizzajauhot. Anna kohota peittämättä noin puolitoista tuntia. Jaa taikina kolmeen tai neljään yhtä suureen osaan ja kaulitse taikina ohueksi levyksi. Muoto saa olla trendikkään epämääräinen. Laita pizzalapiolle hieman pizzajauhoja kauttaaltaan ja laita taikina lapiolle. Levitä ensin pinnalle tomaattipyree, pesto tai smetana ja ripottele sitten mozzarellajuustoraaste. Ripottele päälle muut täytteet ja laita uuniin, kun lämpötila on reilu 300 astetta. Käännä pienellä pizzalapiolla aina neljännes pizzasta noin 15 sekunnin välein, kunnes pohja on kauniin värinen.

Ota pizza uunista ja koristele basilikalla tai rucolalla.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.