1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (19 arvostelua, keskiarvo: 3,89 / 5)
Ladataan...

Olemmekin eräiden lukijoiden kanssa käyneet keskustelua pizzoista, erityisesti niiden pohjista. Olen tehnyt itse pizzaa sekä hiivalla että leivinjauheella, molemmilla onnistuu mielestäni ihan yhtä hyvin. Nyt sain vihdoinkin kauan haaveilemani pizzakiven , jolla tuli aivan täydellinen pohja.

 

Tämä tuote on Hukka Design Oy:n vuolukivestä valmistettu alusta, jolla saa paistettua pizzerioista tutun rapsakan pizzan.
Tuotetta voi käyttää myös eines- ja pakastepizzojen paistamiseen, sekä uunissa, että kannellisessa kaasu- tai sähkögrillissä.

Pakkauksessa on mukana tarkemmat käyttö- ja säilytysohjeet, sekä muutama resepti.

Valmistin pohjan pakkauksen ohjeen mukaan.
Annoksesta tuli kaksi pizzaa.

Laita kivi KYLMÄÄN uuniin ja aseta lämpötilaksi 250 astetta. Uunin lämmettyä  ripottele kiven päälle hieman vehnäjauhoja, nosta pizzataikina kiven päälle, levitä täytteet ja paista 10-20 minuuttia. Poista valmis pizza heti pois kiven päältä, sillä kivi pysyy kuumana pitkään ja näin ollen polttaa pohjan.

Pizzapohjaa on kätevä siirrellä sekä raakana että kypsänä kakkunostimella, jota voi hankkia Bake and Partysta.

Mikäli kiinnostut hankkimaan pizzakiveä ja innostut ennemmin neliskanttisesta leivinkivestä, tarkista ensin uunisi sisämitta, jotta kivi varmasti mahtuu uuniisi!

Pizza pizzakivellä

Pohja kahteen pizzaan:
1 dl kädenlämpöistä vettä
15 g hiivaa
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
2 1/2 – 3 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää öljy ja suola, alusta joukkoon jauhot.
Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi, ohuiksi pizzoiksi.

Täytevaihtoehtoja:

Broileri-fetapizza:

Santa Marian bbq-kastiketta pullosta
Broilerin filesuikaleita
fetajuustoa
kirsikkatomaatteja
sipulia
oreganoa
valkosipulia
ananasta
juustoraastetta

Tonnikalapizza:

tomaattipyreetä
tonnikalaa
paprikaa
kirsikkatomaatteja
valkosipulia
oreganoa
ananasta
juustoraastetta

Kebabpizza

Kastike pohjalle:
Santa Marian bbq-kastiketta
Apetit tomaattisalsaa pakastealtaasta
kebablihaa (Lidlin pakastealtaasta)
sipulia
Felixin paprikasuikaleita
juustodippikastiketta
jalapenoa
juustoraastetta

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.