Parsa-halloumipiiras

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

50 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • vehnäjauho
  • margariini
  • suola
  • vesi
  • kerma
  • valmis piiraspohja
  • halloumijuusto
  • vihreä parsa
  • tomaatti
  • valio kolmen juuston kerma
  • kananmuna
  • timjami

Nyt keväällä kauppojen hedelmä- ja vihannesosastolta saa tuoreita parsoja. Pakastealtaasta löydät Finduksen myymää vihreää parsaa kahdensadan gramman pahvirasioissa.

Parsa-halloumipiiras

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
suolaa
0,5 dl vettä/kermaa

TAI 1 annos valmista piirastaikinaa

200 g Halloumijuustoa
100 g Findus vihreää parsaa (pakastealtaasta)
1 iso tomaatti viipaleina
2 1/2 dl Valio kolmen juuston kermaa
3 munaa
timjamia

Nypi vehnäjauhot, suola ja margariini murumaiseksi seokseksi, lisää joukkoon kylmä neste. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin alatasolla n. 10 minuuttia 225 asteessa.

Paloittele Halloumijuusto piiraspohjan päälle. Asettele päälle parsat ja tomaattiviipaleet. Sekoita kolmen juuston kerman joukkoon munat ja timjamia, kaada vuokaan.
Kypsennä 175-200 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes piiras on saanut väriä ja hyytynyt.

Vinkki! Kun viet piiraan tuliaisiksi tai otat mukaan piknikille, valmista piiras Bruno paistovuokaan.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä