1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arvostelua, keskiarvo: 3,82 / 5)
Ladataan...

Tätä piirakkaa innostuin leipomaan tyhjennelläkseni pussien ja nyssäköiden jämiä.
Tulipas muuten todella hyvää! Nuo mausteet voi korvata muillakin seoksilla, mutta mikäli kaapissasi niitä on, kannattaa käyttää!

Omenainen kinkkupiirakka

Pohja:
100 g margariinia tai voita
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä

Täyte:
tilkka öljyä
1 sipuli silppuna
1 omena pieninä kuutioina
1 tomaatti kuutioina
3 herkkusientä silppuna
n. 150 g palvikinkkua silppuna
Santa Marian Chili Explosion mausteseosta myllystä
Santa Marian Forest Blend mausteseosta myllystä
200 g creme fraichea
1 dl maitoa
3 munaa
100 g juustoraastetta

Nypi rasvan joukkoon kuivat aineet, lisää lopuksi joukkoon vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa, kuullota sipuli, lisää omena, tomaatti ja herkkusienet, sekä hetken päästä kinkku.
Rouhi joukkoon mausteita, kääntele hetki.

Levitä seos piirakkataikinan päälle.

Sekoita keskenään creme fraiche, maito, munat ja juustoraaste.
Kaada seos täytteen päälle ja kypsennä piirakkaa uunin keskiritilätasolla noin 30-40 minuuttia.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.