1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Joulun alkupalapöytään tai illanistujaisiin voit valmistaa herkullisia naudanpaistileipiä. Valmista paisti valmiiksi jo hyvissä ajoin, näin saat koottua annokset nopeasti tarjoiluvalmiiksi.

Naudan paistileivät

n. 1,2 kg naudan paahtopaistia
nokare voita
2-3 valkosipulinkynttä
muutama varsi tuoretta rosmariinia
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Lisäksi:
joululimppu
200 g viikunahilloa
2 punasipulia
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 rkl rypsiöljyä
mustapippuria myllystä

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Kuumenna nokare voita pannulla ja anna ruskistua hieman. Lisää joukkoon viipaloidut valkosipulinkynnet ja rosmariinin varret, kääntele hetki. Laita liha pannulle ja kääntele, kunnes pinta saa kauniin värin. Hiero pintaan suola ja mustapippuria myllystä.
Laita lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja nosta uunivuokaan. Kypsennä 100 asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes sisälämpötila on 57-65 astetta riippuen kuinka kypsää paistia haluat. Anna valmiin lihan vetäytyä folioon käärittynä noin 15 minuuttia ennen viipalointia. Viipaloi liha ohuiksi viipaleiksi.
Leikkaa joululimppu viipaleiksi. Levitä pinnalle viikunahilloa ja nosta päälle ohuita paistiviipaleita. Leikkaa punasipuli renkaiksi ja sekoita joukkoon punaviinietikkaa, sokeria, rypsiöljyä ja mustapippuria myllystä. Anna maustua hetki ja laita paistiviipaleiden päälle. Koristele tuoreella rosmariinilla.

Tarjoa!

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.