1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Löysin hauskan nettikaupan , jossa myydään retkeilijöille, veneilijöille ja mökkeilijöille tarkoitettuja kuivattuja tuotteita, joita on kevyt kantaa, sekä helppo säilyttää ilman kylmätiloja.
Kuivatut sienet ja vihannekset ovatkin jo tuttuja, mutta pakastekuivattu kana oli ihan vieras tuote.
Sitäpä siis testaamaan.
Pienessä kipossa näette millaista se on kuivattuna, pientä, pumpulinkevyttä kanapalaa. Kun joukkoon lisätään hieman kuumaa vettä, se muuttuu parissa minuutissa normaaliksi kananlihaksi, kätevää!

Toteutin ohjeen joka on helppo tehdä mökkioloissakin, vain maito ja juusto ovat kylmäsäilytyksen vaativia tuotteita. Taikinan voi vaihtoehtoisesti tehdä esimerkiksi huoneenlämmössä avaamattomana säilyvään hyla-maitoon tai veteen.
Taikinaan käytetyn Polentan voi korvata vehnäjauhoilla.

Mökkeilijän kanakrepit 10 kpl

1/2 l maitoa
ripaus suolaa
2 munaa
1 dl polentaa (= maissiryyniä)
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl ruokaöljyä

Paistamiseen: öljyä tai margariinia

Täyte:
1 pkt = 75 g pakastekuivattua kananlihaa (vastaa 225 g tuoretta kanaa) + 1,5 dl kuumaa vettä
1 iso sipuli silppuna
2 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
230 g Santa Marian Pineapple Salsaa
100-150 g juustoraastetta

Sekoita kulhossa keskenään maito, suola, munat, polenta, jauhot ja lopuksi öljy.

Paista kuumassa paistinpannussa tai muurikassa isoiksi räiskäleiksi.

Laita kanapalat kulhoon ja kaada kuuma vesi päälle, anna vetäytyä pari minuuttia.
Lisää joukkoon silputtu sipuli, hienonnetut valkosipulinkynnet, salsa ja juustoraaste.
Voit jättää osan juustoraasteesta pinnalle ripoteltavaksi, mikäli käytät lettuja vielä uunissa lämpenemässä.

Laita täytettä räiskäleiden sisään ja kääri rulliksi.
Nosta rullat uunivuokaan ja ripottele pinnalle hieman juustoraastetta.

Lämmitä 200 asteisessa uunissa muutama minuutti. Voit käyttää myös mikroaaltouunia.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.