1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (18 arvostelua, keskiarvo: 4,28 / 5)
Ladataan...

Lupasin lapsille iltapalaksi pizzaa. Piilotin pohjataikinaan soijarouhetta ja tein tällä kertaa pizzoista pieniä, jotka voi hieman jäähtyneenä syödä ihan käsinkin. Nostatusaineena käytin hiivan sijaan leivinjauhetta.
Minipizzat ovat sopivan kokoisia suolaisia paloja lastenkutsuille.

Minipizzat 12-14 kpl

Pohja:
2,5 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
1/2 dl tummaa soijarouhetta
n. 4,5 dl vehnäjauhoja
n. 1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:
n. 100 g Santa Marian Tropical Salsaa
150 g kinkkurouhetta
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
yksi pieni kevätsipulin varsi hienonnettuna
6 kirsikkatomaattia
oreganoa
n. 100 g juustoraastetta

Laita kulhoon vesi, öljy, suola ja soijarouhe, anna turvota muutama minuutti.
Lisää joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe, sekoita tasaiseksi.

Pyörittele taikinasta pötkö ja jaa se 12-14 osaan.
Pyöritä osat palloiksi ja painele ne käsin littanoiksi ympyröiksi, nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Levitä pinnalle salsaa, kinkkurouhetta, hienonnettua valkosipulia, kevätsipulia ja kirsikkatomaatin puolikkaat.
Ripottele päälle vielä oreganoa ja lopuksi juustoraastetta.

Paista 225 asteisen uunin keskiritilätasolla n. 15 minuuttia.