1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Valmiit, pakastealtaiden piirastaikinat helpottavat kummasti, kun mieli tekee taikoa pientä vierastarjottavaa tai pikkupurtavaa kotijoukoille. Piiraspohjan voi toki valmistaa itsekin. Täytteestä voi jättää merenelävät halutessaan pois tai vaihtaa siian joksikin muuksi kalaksi.

Merimiehen piiras
uunipellillinen

1 Sunnuntai valmis iso lehtitaikinalevy
400 g savusiikaa tai muuta kalaa
1/2 punainen paprika suikaleina
1/2 ruukkua tilliä silppuna
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna
20-30 säilykesimpukkaa valutettuna
100 g rapuja
1-2 valkosipulinvartta tai valkosipulinkynttä hienonnettuna
limepippuria tai sitruunapippuria
2 1/2 dl maitoa tai kermaa
2 munaa
150 g juustoraastetta

Painele sulanut piirastaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä taikinaa siten, että se riittää koko pellin leveydelle.
Ripottele päälle savusiikapalat, paprikasuikaleet, tillisilppu, aurinkokuivatut tomaatit, simpukat, ravut ja valkosipuli. Rouhi pinnalle hieman lime,- tai sitruunapippuria.
Sekoita maito/kerma, munat ja juustoraaste keskenään ja kaada piirasainesten päälle.
Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.