1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua, keskiarvo: 3,50 / 5)
Ladataan...


Näiden pohjataikina muistuttaa tuulihattutaikinaa, enpä jaksa juuri
nyt tarkastaa onko ainesuhteet ihan samat, mutta aineet itsessään
ainakin ja valmistustapa. Tästä voi tehdä vaihtoehtoisesti myös yhden
ison piirakan. Huomatkaa miten vähän tähän kuluu rasvaa! Tästä ohjeesta
tulee 12 pikkupiirakkaa tai yksi iso.

Mehevät tonnikala-muffinit

Pohja:

1 dl vettä
50 g margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl hienonnettua tilliä tai 3/4 dl pinaattia
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1 muna

Täyte:

1 tlk tonnikalaa
100 g tuorejuustoa
1 muna
1 rkl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/ tl sitruunapippuria
1/2 tl suolaa
2 dl juustoraastetta

Kuumenna
kattilassa rasva ja vesi kiehuvaksi. Lisää kiehuvaan seokseen yhdellä
kertaa vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes seos irtoaa
kattilan reunoilta, jäähdytä hetki.

Sekoita tuorejuuston joukkoon muna, maito, vehnäjauhot, valkosipuli, sitruunapippuri ja suola, sekä lopuksi valutettu tonnikala.

Lisää jäähtyneeseen taikinaseokseen tillisilppu, suola ja leivinjauhe. Vatkaa joukkoon muna sähkövatkaimella.

Annostele
taikinaa muffinipellin syvennyksiin tai piirasvuokaan. Painele taikina
jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Lusikoi täyte
syvennyksiin ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista
muffineja uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia,
iso piirakka tarvitsee hieman pidemmän kypsennysajan, noin 30-35
minuuttia.