1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (25 arvostelua, keskiarvo: 3,48 / 5)
Ladataan...

Tuore focaccia on ihana leipä, joka maistuu niin aamupalana, välipalana, iltapalana kuin illanistujaisissa.
Valmista myös juhlien seisovaan pöytään.

Mehevä tomaatti-focaccia
9-11 annosta

3 dl vettä
25 g hiivaa
½ tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
½ dl oliiviöljyä
100-150 g kotimaisia kirsikkatomaatteja
50-100 g fetajuustoa
tuoretta rosmariinia
karkeaa suolaa

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
Liuota joukkoon hiiva.
Lisää suola, oliiviöljy ja vehnäjauhot sekoittaen.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja levitä se leivinpaperilla vuorattuun, noin 15×25 cm uunivuokaan.
Anna kohota kaksinkertaiseksi.
Sivele kohonneen leivän pinnalle oliiviöljyä.
Puolita pinnalle kirsikkatomaatteja. Murusta päälle fetajuustoa ja ripottele päälle rosmariinia.
Paista 225 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Rouhi valmiin leivän päälle karkeaa suolaa.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Puhtaasti kotimainen
Reseptin tarjoaa Kauppapuutarhaliitto Ry
Kauppapuutarhaliitto Ry

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.