1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (14 arvostelua, keskiarvo: 3,64 / 5)
Ladataan...

Makoisat uuniperunat valmistuvat helposti.
Tarjoa seuraksi raikas savulohi-jogurttitahna ja nauti hyvällä mielellä.
Nämä sopivat myös rentoihin illanistujaisiin tarjottavaksi. Voit laittaa perunat hyvissä ajoin uuniin kypsymään ja valmistaa tahnan jo etukäteen jääkaappiin odottamaan.

Uuniperunat ja savulohi-jogurttitahna
4 annosta

4 Rosamunda-uuniperunaa

Täyte:
500 g Salakis turkkilainen maustamaton jogurtti
300 g lämminsavulohta
1 pieni punasipuli
1 rkl sinappia
½-1 ruukkua tilliä
limepippuria myllystä
½ sitruunanmehu

Pese perunat ja pistele niihin haarukalla reikiä.
Kääri folioon.
Laita uunipellille ja kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes perunat ovat kypsiä. Varaa tähän aikaa ainakin tunti.

Valmista jogurttitahna.
Laita turkkilainen maustamaton jogurtti kulhoon ja putsaa joukkoon lämminsavulohta.
Kuori ja hienonna punasipuli ja sekoita jogurtin ja savulohen joukkoon.
Lisää sinappi, hienonnettu tilli ja limepippuria myllystä.
Purista joukkoon sitruunanmehu. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.

Avaa perunanyytit. Vedä veitsellä ristikkäisviilto perunan pintaan ja purista perunaa hieman kasaan. Laita täytettä perunan pinnalle ja syö lusikalla.

Reseptin laatinut:

Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:

Yhteistyössä Salakis

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.