1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (20 arvostelua, keskiarvo: 3,95 / 5)
Ladataan...

Keittiöni yksi ihanimmista laitteista on Electrolux höyryuuni.
Höyryuunilla lämmität ruoat ihanan meheviksi ja toisaalta saat leivonnaisten pinnasta rapean halutessasi. Höyryn määrää voi säätää eri ohjelmia käyttäen.
Käyttökin on helppoa. Uunissa on valmiiksi erilaisia ohjelmia erilaisiin tarpeisiin. Hipaisutoiminnoin käytettävä valikko on helppokäyttöinen ja vesilokero sijaitsee uunin etupaneelissa. Vesi siirtyy höyrynä uuniin ja valuu uunin pohjalla olevaan kouruun, josta se on helppo imeyttää pois.

Maalaisleipä näyttää siltä kuin se olisi ostettu leipomosta.
Uskomattoman rapean pinnan ja pehmoisen sisuksen salaisuus on höyry.

Mikäli harkitset keittiöremonttia tai uusien laittaiden hankintaa, suosittelen siirtymään nykyaikaan. Höyryuuni on myös ammattikeittiöiden vakiovaruste.

Maalaisleipä

500 g vehnäjauhoja
250 g ruisjauhoja
15 g suolaa
1 pussi kuivahiivaa
2 1/2 dl vettä
2 1/2 dl maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita vesi ja maito.Lisää jauhot.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Voit kohottaa taikinan myös uunissa.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja leivo se pitkänmalliseksi leiväksi.
Kohota leipä leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä ja paista intervallihöyryllä 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.