1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Ihana pikkusuolainen syntyy helposti vaikkapa työpäivän päätteeksi.
Valmista myös juhlapöydän suolaiseksi tarjottavaksi.
Helpolla herkullista ja näyttävää.

Maalahden Limppua, muikkuja ja piparjuurimajoneesia
8-10 annosta

8-10 viipaletta Maalahden Limppua
300 g pieniä muikkuja
1 muna
2 dl pankojauhoja tai ruisjauhoja
¼ dl suolaa
voita paistamiseen

Piparjuurimajoneesi:
1 munan keltuainen
ripaus suolaa
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl sinappia
2 tl piparjuuritahnaa
2 dl rypsiöljyä
muutama oksa hienonnettua tilliä

Puhko muikut, eli katkaise niska ja vedä sisälmykset ulos pään mukana. Huuhtele ja kuivaa kalat kevyesti.
Riko muna lautaselle ja mittaa toiselle pankojauhot tai ruisjauhot. Ripottele joukkoon suolaa ja sekoita.
Kääntele kalat ensin munassa ja sitten jauhoseoksessa.
Paista kuumalla pannulla voissa molemmin puolin.
Valmista majoneesi.
Laita keltuainen kulhoon ja mittaa joukkoon suola, omenaviinietikka, sinappi ja piparjuuritahna. Sekoita. Lisää öljy vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes majoneesi sakenee.
Tarkista maku.
Levitä majoneesia Maalahden Limpulle ja laita päälle keko paistettuja muikkuja. Koristele annos tillillä tai herneenversoilla.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Maalahden Limppu

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.