1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Oletko koskaan tehnyt itse majoneesia?
Jos et, niin nyt on aika. Majoneesin valmistus on helppoa ja hauskaa, sillä voit maustaa sitä ihan kuten itse haluat. Käytä erilaisten leipien valmistukseen, ruoka-ainesten dippailuun tai vaikka voileipäkakun kuorrutteeksi. Voit valmistaa majoneesia myös puolet pienemmän annoksen. Tästä reseptin määrästä jää ylimääräistä, jonka voit tosin laittaa purkkiin ja nauttia tarpeen mukaan.
Nämä helpot loimulohileivät voit ottaa mukaan takapihapiknikille tai retkievääksi vaikka metsäretkelle. Istahda kannonnokkaan ja nauti. Maalahden Limppu pysyy mehevänä, eikä kuivahda.

Loimulohileivät
6 annosta

2 kananmunan keltuaista
1 rkl viinietikkaa
2 tl sinappia
ripaus suolaa
4 dl rypsiöljyä
50 g smetanaa tai ranskankermaa
1 rkl wasabia tai maun mukaan
6 viipaletta Maalahden Limppua
300 g loimulohta
herneenversoja

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Mittaa keltuaiset kulhoon ja lisää joukkoon viinietikka, sinappi ja suola. Sekoita tasaiseksi.
Lisää rypsiöljy vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes kastike on sakeaa. Lisää smetana tai ranskankerma ja mausta wasabilla maun mukaan.
Levitä Maalahden Limppu -viipaleet leivinpaperin päälle ja sivele pinnalle majoneesi.
Laita päälle loimulohta ja herneenversoja.
Nosta tarjolle tai ota mukaan evääksi!

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.