1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (64 arvostelua, keskiarvo: 4,05 / 5)
Ladataan...

Sain ihastuttavan ohjeen Miialta pohjoisesta. Hän on vaalinut reseptiä 80-luvulta asti. Alkuperäinen resepti on julkaistu silloin Kotivinkissä.

Testasin reseptin ja tämä oli kerrassaan suussasulava. Upea tahna jouluherkutteluun. Tarjoa alkupalaksi tai kätke jääkaappiin rasiaan ja sipaise leivän, suolakeksien tai muiden suolapalojen päälle pikkunälkään. Annosmäärä on reilu, mutta sen riittävyyttä en voi arvioida, sillä se riippuu käyttötarkoituksesta. Ohjeella herkuttelee vähintään kuitenkin kymmenisen herkkusuuta.

Lohimousse

200 g graavilohta
200 g kylmäsavulohta
1 punasipuli
1 omena
250 g maitorahkaa
150 g smetanaa
1 rkl sokeria
1 tl sitruunapippuria
(ripaus valkopippuria)
1/2 dl tilliä
2 dl kuohukermaa

Laita kalat kulhoon.
Kuori punasipuli ja omena. Poista omenasta siemenkota.
Laita ainekset kulhoon ja lisää joukkoon kaikki muut ainekset, paitsi kuohukerma.
Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimella hienoksi, tasaiseksi tahnaksi.
Vaahdota kuohukerma ja lisää joukkoon.
Tarkista maku.

Seos kuohkeutuu hetken seistyään.
Tarjoa leivän tai muun suolaisen kanssa.