1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (20 arvostelua, keskiarvo: 4,35 / 5)
Ladataan...

Ihastuttavat illanistujaisleivät syntyvät vähällä vaivalla, mutta maistuvat sitä herkullisimmilta.
Kokeile pestokastikkeen tilalle myös muita maustekastikkeita.

Lämpimät pepperoni-mozzarellaleivät
8-10 annosta

1 iso kiviuunipatonki tai muutama ciabatta
1 dl punaista pestokastiketta vai muuta maustekastiketta
n. 100 g pepperoniviipaleita
2- 3 tomaattia
3-4 pkt (á 180/340 g/pkt) Galbani Mozzarellajuustoa
basilikaa

Leikkaa patonki tai ciabatta sopivan kokoisiksi paloiksi ja halkaise ne.
Voitele leikkauspinta punaisella pestokastikkeella.
Lado päälle pepperoniviipaleita, viipaloituja tomaatteja ja viipaloitua mozzarellajuustoa.
Laita leivät 250 -asteiseen uuniin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, kunnes juusto on sulanut. Koristele tuoreella basilikalla.
Tarjoa heti sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.

Punainen pestokastike
1½-2 dl valmista kastiketta

5-6 aurinkokuivattua tomaattia
puolikas säilötty jalapeno tai yksi paahdettu paprika
1 valkosipulinkynsi
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1½ dl oliiviöljyä
25 g parmesaanijuustoa
½ dl pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä

Mittaa ainekset kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tai silppurilla tasaiseksi tahnaksi.
Laita puhtaaseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Galbani

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.