
- Annoksia: 8-10
- Valmistusaika: 30 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
- Annos: illanistujaiset, perheelle
Lämpimät pepperoni-mozzarellaleivät
Ainekset
- kiviuunipatonki - 1
- ciabatta
- punainen pestokastike - 1 dl
- pepperoni - 100 g
- tomaatti - 2-3
- Galbani Mozzarellajuusto - 3-4 pkt
- tuore basilika
- Punainen pestokastike
- aurinkokuivattu tomaatti - 5-6
- säilötty jalapeno - 1/2
- paahdettu paprika
- valkosipulinkynsi - 1
- suola - 1/4 tl
- mustapippuri
- oliiviöljy - 1 1/2 dl
- parmesaanijuusto - 25 g
- pinjansiemen - 1/2 dl
- cashewpähkinä
Allergeenit
- pähkinä
- tomaatti
Ihastuttavat illanistujaisleivät syntyvät vähällä vaivalla, mutta maistuvat sitä herkullisimmilta.
Kokeile pestokastikkeen tilalle myös muita maustekastikkeita.
Lämpimät pepperoni-mozzarellaleivät
8-10 annosta
1 iso kiviuunipatonki tai muutama ciabatta
1 dl punaista pestokastiketta vai muuta maustekastiketta
n. 100 g pepperoniviipaleita
2- 3 tomaattia
3-4 pkt (á 180/340 g/pkt) Galbani Mozzarellajuustoa
basilikaa
Leikkaa patonki tai ciabatta sopivan kokoisiksi paloiksi ja halkaise ne.
Voitele leikkauspinta punaisella pestokastikkeella.
Lado päälle pepperoniviipaleita, viipaloituja tomaatteja ja viipaloitua mozzarellajuustoa.
Laita leivät 250 -asteiseen uuniin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, kunnes juusto on sulanut. Koristele tuoreella basilikalla.
Tarjoa heti sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.
Punainen pestokastike
1½-2 dl valmista kastiketta
5-6 aurinkokuivattua tomaattia
puolikas säilötty jalapeno tai yksi paahdettu paprika
1 valkosipulinkynsi
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1½ dl oliiviöljyä
25 g parmesaanijuustoa
½ dl pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä
Mittaa ainekset kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tai silppurilla tasaiseksi tahnaksi.
Laita puhtaaseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa.

- Annoksia: 8-10
- Valmistusaika: 30 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
- Annos: illanistujaiset, perheelle
Lämpimät pepperoni-mozzarellaleivät
Ainekset
- kiviuunipatonki - 1
- ciabatta
- punainen pestokastike - 1 dl
- pepperoni - 100 g
- tomaatti - 2-3
- Galbani Mozzarellajuusto - 3-4 pkt
- tuore basilika
- Punainen pestokastike
- aurinkokuivattu tomaatti - 5-6
- säilötty jalapeno - 1/2
- paahdettu paprika
- valkosipulinkynsi - 1
- suola - 1/4 tl
- mustapippuri
- oliiviöljy - 1 1/2 dl
- parmesaanijuusto - 25 g
- pinjansiemen - 1/2 dl
- cashewpähkinä
Allergeenit
- pähkinä
- tomaatti