1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Kokeilin miten suolaisen piirakan onnistuu tekemään ylösalaisin. Lopputulos oli mielestäni hauska. Pähkinäisen pinnan alla muhi mehevä täyte.
Tämän voi toteuttaa myös normaaliin tapaan tavalliseen piirakkavuokaan tai pieniin annosvuokiin.
Jos haluat vähentää pähkinän määrää ohjeessa, korvaa taikinan pähkinä vehnäjauhoilla, sillä tuo pähkinä vuoan jauhottamisessa tekee pinnasta kauniimman kuin pelkkä vehnäjauho tai korppujauho.

Kinkkupiirakka kakkuvuoassa

Pohja:
100 g margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g hasselpähkinärouhetta tai -lastuja
1 muna

Täyte:
tilkka öljyä
100 g purjoa silppuna
pala punaista paprikaa suikaleina
5 cm pätkä kesäkurpitsaa suikaleina
valkosipulia rouheena tai tuoreena
100 g palvikinkkua silppuna
1/2 pulloa (pullossa 240 g) Santa Marian Sweet Red Chili Salsaa tai jotain muuta salsaa
2 dl ruokakermaa
3 munaa
100 g juustoraastetta

Nyrpi rasva ja vehnäjauhot, sekä pähkinälastut ryynimäiseksi, lisää joukkoon muna, sekoita taikina tasaiseksi.
Nosta jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa, kuullota purjo, lisää paprika, kesäkurpitsa ja valkosipuli, kääntele muutama minuutti.
Nosta seos pois levyltä, lisää kinkku, salsa, kerma, munat ja juustoraaste, sekoita tasaiseksi.

Voitele pitkä kahvikakkuvuoka ja jauhota se pähkinälastuilla tai -rouheella.
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, kaada täyte syvennykseen ja paista 200 asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia.

Kumoa hieman jäähtyneenä.

Vinkki! Tarjoa lisäksi raikasta kermaviilikastiketta, jonka voit maustaa helposti valmiilla dippijauheella.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.