1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 4,67 / 5)
Ladataan...

Kun vieraat saapuvat lounasaikaan tai iltapäivällä työpäivän päätteeksi, voi ruoan sijasta tarjota vaikkapa raikasta salaattia ja pieniä suolaisia piiraita.
Tämän piiraan voi tehdä myös isona versiona piirakkavuokaan, mutta myös paperisiin muffinivuokiin.
Voit käyttää tavallisia muffinivuokia tai jämäkämpiä Amerikan muffinivuokia. Astetta isompia saat, kun painelet taikinan Brunon Isoihin Amerikan muffinivuokiin.

Käteviä myös eväänä työpaikalle tai retkelle!

Kinkkupiiraat 12 kpl (isoihin Amerikan muffinivuokiin tehtynä)

Pohja:
100 g margariinia tai voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kermaa

Täyte:
100 g palvikinkkua suikaleina
30 g sipulinvartta silputtuna
1/2-1 dl persiljaa silputtuna
4 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna

Liemi:
1 1/2 dl kermaa
100 g sulatejuustoa
3 munaa
100-150 g juustoraastetta

Nypi rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ryynimäiseksi seokseksi, lisää kerma nopeasti sekoittaen.
Jaa taikina kahteentoista osaan ja painele taikinapalat Brunon isoihin Amerikan muffinivuokien pohjalle ja puoleen väliin asti reunoille.

Ripottele taikinan päälle vuokiin kinkku, sipulinvarret, persilja ja aurinkokuivatut tomaatit.

Sekoita liemen ainekset keskenään. Jaa täytteiden päälle.

Paista 175 asteisessa uunissa keskiritilätasolla 20-30 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin värin.

Koristele tomaattilohkoilla, silputulla sipulinvarrella ja herneeversoilla.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.