1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arvostelua. Keskiarvo: 4,64/5)

Ketogeeninen ruokavalio on nyt suosittu. Hiilihydraattien rajoittaminen saattaa tuntua haasteelliselta, sillä monet leivonnaiset sisältävät esimerkiksi vehnää, mikä on tässä ruokavaliossa kiellettyä. Mitä tarjota vieraalle, joka noudattaa ketogeenista ruokavaliota? Leivo tämä superherkullinen pizza ja yllätä vieraasi! Valmistus on helppoa. Taikinaa ei tarvitse kohotella ja taikinan sekoittaminenkin sujuu käsiä sotkematta.

Ketopizza
1 kpl

175 g mozzarella-juustoraastetta
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
¾ dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Täyte:
100 g ranskankermaa
4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
4 miniluumutomaattia tai kirsikkatomaattia
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl vihreää pestokastiketta
rucolaa

Mittaa mozzarellaraaste kulhoon ja sulata mikroaaltouunissa välillä sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
Sekoita joukkoon tuorejuusto.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kananmuna. Sekoita taikina puuhaarukalla tai käsin tasaiseksi.
Laita taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja laita päälle toinen leivinpaperi.
Painele paperin päältä taikina tasaiseksi pizzapohjaksi. Muoto saa olla epätasainen.
Poista päällimmäinen leivinpaperi ja esipaista pohjaa 200-asteessa muutama minuutti. Levitä päälle ranskankerma ja asettele päälle ilmakuivatut kinkkuviipaleet, puolitetut miniluumu- tai kirsikkatomaatit ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Tiputtele pinnalle vielä nokareita pestokastikkeesta. Paista pizzaa 200-asteessa vielä noin 10 minuuttia. Koristele rucolalla ja tarjoa heti!

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.