1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Useiden suomalaisten koti- ja mökkipihoilta löytyy jo pizzauuni. Niissä pizzan valmistus on helppoa kun opettelee muutaman perussäännön. Paista pizza aina riittävän kuumassa pizzauunissa. Tähän tarkoitukseen on myynnissä lämpömittareita, jollainen kannattaa ehdottomasti hankkia. Muista aina jauhottaa pizzalapio, vaikka ohjeissa saatetaankin suositella pizzalapion öljyämistä. Hyvin jauhotetulta pizzalapiolta täytetty pizza valuu kätevästi uuniin ja sitä on helppo käännellä paiston aikana. Täytteissä voit käyttää toki mielikuvitustasi.
Reseptin taikina riittää 3-4 pizzalle pizzauunissa valmistettuna. Täyte on kuitenkin vain yhdelle pizzalle.

Kasvispizza

Taikina:
3-4 pizzaa pizzauunissa valmistettuna


2½ dl vettä
25 g tuorehiivaa
ripaus Herbamare Yrttisuolaa
2-3 rkl oliiviöljyä
5-6 dl pizzajauhoja

Täyte yhdelle pizzapohjalle:

3 rkl oliiviöljyä
100 g parsakaalimurua
n. 5 herkkusientä
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
Herbamare Spicy -yrttimausteseosta maun mukaan
1-2 rkl punaista pestoa
1-2 rkl mozzarellajuustoa raasteena
5-7 kirsikka- tai miniluumutomaattia

Laita vesi kulhoon ja liuota joukkoon tuorehiiva ja ripaus Herbamare Yrttisuolaa. Lisää oliiviöljy ja pizzajauhot vähän kerrallaan vaivaten. Älä laita kerralla koko määrää, sillä jauhojen määrä on aina viitteellinen. Vaivaa taikinaa ja ripottele päälle hieman jauhoja. Jätä kohoamaan peittämättä noin 1-1 ½ tunniksi. Jaa taikina sitten 3-4 osaan ja vaivaa ilmakuplat pois. Kaulitse pizzajauhoja apuna käyttäen sen kokoiseksi, että pizza mahtuu pizzalapiolle. Lämmitä pizzauuni ohjeiden mukaan. Valmista sillä välin täyte. Lämmitä oliiviöljy pannulla, lisää parsakaalimuru, viipaloidut herkkusienet, hienonnettu sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele pannulla sekoitellen, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Mausta Herbamare Spicy -yrttimausteseoksella. Tarkkaile pizzauunin sisälämpötilaa mittarin avulla. Sopiva lämpötila on 350-400 astetta. Laita kaulittu pizzataikina hyvin jauhotetulle pizzalapiolle ja levitä pohjalle punaista pestoa. Ripottele päälle parsakaalitäyte, juustoraaste ja viipaloidut kirsikka- tai miniluumutomaatit. Valuta pizza kuumaan pizzauuniin ja kääntele viidentoista sekunnin välein aina neljännes kerrallaan pizzaa. Ota pizza uunista ja valmista seuraava pizza. Muista mitata lämpötila aina ennen kuin laitat pizzan uuniin.

Koristele pizzat tuoreella oreganolla tai basilikalla.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi yhteistyössä A. Vogel

Uusimpia Vogel reseptejä:



Tästä löydät kaikki VOGEL reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.