1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 4,50 / 5)
Ladataan...

Ihanat kesäeväät voit valmistaa itse, tai jos olet Helsingin keskustassa, poikkea Citykäytävään FoodLabiin ja hae retkievääksi Hellapoliisin suunnittelemat Subillet! Voit valita eväskassiin Subillen neljästä eri vaihtoehdosta ja lisäksi juoman ja jälkiruoan.

Maukas kasvispatonki sopii vaativammankin herkuttelijan makuun. Viimeistele annos raikkaalla jogurttikastikkeella.

Kasvispatonki
1 annos

1 ranskanpatonki
n. 2 rkl öljyä
1 dl quorn-kuutioita
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl vihreää currytahnaa tai maun mukaan
(suolaa)

kourallinen babypinaattia
1(2-1 pieni sipuli renkaina
1 tomaatti viipaleina tai muutama miniluumutomaatti puolitettuina
sinimailasen ituja

mintturaita:

1/2 dl maustamatonta jogurttia
1-2 rkl kurkkuraastetta
ripaus suolaa
muutama lehti tuoretta minttua
hippunen tuoretta inkivääriä hienonnettuna

Paista patonki ja halkaise etuosaan leivän mittainen viilto.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää hienonnettua valkosipulia ja vihreää currytahnaa. Lisää quornkuutiot ja paista, kunnes pinta on kauniin värinen ja kuutiot ovat lämpimiä.

Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa suolalla.

Täytä leipä baby-pinaatilla, sipulirenkailla, tomaattiviipaleilla tai puolitetuilla miniluumutomaateilla, sekä sinimailasen iduilla.

Valmista kastikkeeksi mintturaita. Laita kulhoon maustamatonta jogurttia. Raasta kurkku ja purista ylimääräinen neste pois. Lisää kurkkuraaste, ripaus suolaa, tuoretta minttua hienonnettuna, sekä pieni määrä tuoretta inkivääriä hienonnettuna.

Tarkista maku.

Laita leivän sisään annos mintturaitaa.

Yhteistyössä: