1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Itse tehdyt hodarit ovat viikonlopun herkkuruokaa parhaimmillaan. Täytä oman makusi mukaan!

Juusto-Jalapenohodarit

5 kpl

5 dl vettä tai maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 dl kaurahiutaleita
½ dl öljyä
8 dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta

1 pkt (350 g) HK Aito Nakki® Pitkä Juusto-Jalapeno
1-1 ½ dl majoneesia tai voileipäpikkelssiä
5 salaatinlehteä
5-10 säilöttyä jalapenon puolikasta
5-10 miniluumutomaattia

Valmista ensin hodarisämpylät. Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon suola, siirappi, kaurahiutaleet ja öljy. Vaivaa taikinaan vehnäjauhot ja juustoraaste. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä se tasakokoiseksi pötköksi. Jaa taikina viiteen yhtä suureen osaan.
Pyöritä pitkän mallisia sämpylöitä. Kohota hetki ja paista 200 asteisessa uunissa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä noin 15 minuuttia.

Kuumenna nakit kiehuvassa vedessä. Halkaise sämpylät ja levitä alimmalle leivälle majoneesia tai voileipäpikkelssiä. Täytä salaatilla, säilötyillä jalapenon puolikkailla, miniluumutomaateilla ja nakeilla.