1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Juusto- ja unikonsiemensämpylöitä

1 l maitoa/vettä
50 g hiivaa
n. 2 tl suolaa
1 dl siirappia
n. 2 litraa jauhoja (voit käyttää sekaisin myös eri jauhoja; vehnä-, graham-, kaurahiutaleita jne…)
1,5 dl ruokaöljyä tai 150g sulatettua margariinia

Juustoraastetta maun mukaan

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää suola ja siirappi. Alusta taikinaan jauhot, lisää loppuvaiheessa juustoraaste ja öljy/margariini.

Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa. Tee taikinasta tasaisia pötköjä ja jaa tasaisiin paloihin. Nosta sellaisenaan pellille tai leivo pyöreiksi. Kohota. Jos haluat ripotella pinnalle esim unikon- tai seesaminsiemeniä, voitele kohonneet sämpylät ensin vedellä. Voit ripotella pinnalle myös juustoraastetta.

Sämpylätaikinaan voit kätkeä myös puuron- tai vellinjämät, porkkanaraastetta, erilaisia siemeniä jne.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.