1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Graavilohi kuuluu joulupöytään muiden kalaherkkujen joukkoon.
Mitäpä jos maustaisit graavilohen tänä vuonna hieman tavallisesta poiketen? Joulumausteet antavat kalalle kivan makulisän. Tarjoa graavilohi saaristolaisleivän kanssa.

Jouluinen graavilohi
6-10 annosta leivälle

½ kg ruodoton lohifilee
1 rkl karkeaa merisuolaa
ripaus kanelia
ripaus neilikaa
5 tähtianista

Tarjoiluun:
saaristolaisleipää
voita
tilliä
punasipulia + balsamicoa

Laita ruodoton lohifilee leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle karkeaa merisuolaa, kanelia ja neilikkaa.
Asettele päälle tähtianikset.
Kääri kala leivinpaperiin ja anna maustua jääkaapissa 1-2 päivää.
Poista tähtianikset ja pyyhi karkea merisuola, mikäli se ei ole imeytynyt kalaan.
Asettele kala työlaudalle siten, että pyrstö on oikealle päin. Leikkaa ohuita viipaleita etuosasta pyrstöön päin viistottain.
Tarjoa seuraksi voita, saaristolaisleipää ja tilliä.
Leikkaa punasipulia ohuiksi renkaiksi ja sekoita joukkoon hieman balsamicoa. Tarjoa leivän ja kalan kanssa.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.