1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (116 arvostelua, keskiarvo: 3,47 / 5)
Ladataan...

Laitan tähän ohjeen pellilliseen mehevää jauhelihapizzaa.

Jauhelihapizzaa

2,5 dl kädenlämpöistä vettä
puolikas hiiva
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
n 1/2 dl öljyä 

Täyte:

400 g jauhelihaa
suolaa
pippurisekoitusta
1 sipuli silppuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 prk tomaattipyrettä
1 tlk tomaattimurskaa
pizzamaustetta
200 g Emmental-raastetta (tai jotain muuta raastetta maun mukaan)
öljyä paistamiseen
ananaspaloja/tomaattiviipaleita/paprikaa/herkkusieniä tms…. 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola. Lisää jauhot ja öljy koko ajan vatkaten, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoilta. Ripottele pinnalle hippunen jauhoja ja kohota liinan alla. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Kuumenna öljyä kattilassa.Freesaa sipulit. Ruskista jauheliha, mausta suolalla ja pippurisekoituksella. Lisää valkosipuli, tomaattipyree ja tomaattimurska, sekä pizzamauste, tarkista maku. Keittele miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Kaada kastike pizzapohjan päälle. Ripottele pinnalle haluamiasi muita täyteaineita, lopuksi juustoraaste.

Paista 225-250 asteisessa uunissa.