1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (26 arvostelua. Keskiarvo: 3,81/5)

Vaikka sekoitettu rahkavoitaikina onkin suosikkini, onnistuu suolaisten hyrrien valmistus valmiistakin taikinasta.
Nämä maistuvat hyvin lapsillekin. Lasten suosikkitäyte on yleensä tuttu jauheliha. Voit toki vaihdella täytteitä oman mieltymyksesi mukaan.

Jauhelihahyrrät
n. 15 kpl

600 g lehtitaikinalevy
400 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli silppuna
1 punainen paprika paloiteltuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa
Santa Marian Pasta Rossa mausteseosta
70 g tomaattipyreetä
150 g smetanaa
150 g juustoraastetta

Anna lehtitaikinan sulaa rauhassa.
Valmista täyte.
Paista jauheliha pannussa, lisää sipulisilppu, paprika ja valkosipuli. Mausta suolalla ja Pasta Rossa mausteseoksella.
Lisää tomaattipyree ja smetana, kuumenna.
Lisää juustoraaste ja anna jäähtyä.

Levitä täyte sulaneelle lehtitaikinalevylle ja kääri tiukalle rullalle.
Leikkaa viipaleiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai viinerivuokiin.
Voitele munalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Vinkki! Tee pohjataikinaksi pizza-, tai sämpylätaikina!