1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Meksikossa nachotkin tehdään itse. Toisin kuin teolliset versiot, itse valmistettuja nachoja ei mausteta, vaan ne dippaillaan tuoreina herkullisiin dippikastikkeisiin. Leivo tortilloja, leikkaa niistä kolmioita ja kypsennä öljyssä. Voit paistaa nachoja myös kaupan valmiista tortilloista leikkaamalla ja kypsentämällä öljyssä. Kun haluat tarjota gluteenittomia nachoja, käytä valmistukseen maissijauhoja.

Nachot löytyvät myös Hellapoliisi – Makuja maailmalta -kirjan Mexico menusta. Kirjasta löydät Mexico menun ja yhdeksän muuta menuehdotusta. Muut menut ovat Kreikka, Intia, Yhdysvallat, Lähi-itä, Suomi, Vietnam, Thaimaa, Espanja ja Italia. Voit tutustua kirjaan esimerkiksi >> täällä <<.

Itsetehdyt nachot
4 annosta

4½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl voita
n 1½ dl vettä
½-1 l rypsiöljyä uppopaistamiseen


Gluteeniton versio:
5 dl maissijaujoja
2½ dl vettä
ripaus suolaa
½-1 l rypsiöljyä uppopaistamiseen

Laita jauhot ja suola kulhoon. Lisää lämmintä vettä vähän kerrallaan. Muovaile taikinasta tiivis pallo. Anna taikinan levätä kelmun alla. Jaa taikina tasakokoisiin paloihin ja muotoile palloiksi. Laita päälle kelmu ja kaulitse ohuiksi ympyröiksi. Paista tortillat kuumalla, kuivalla pannulla ilman rasvaa molemmin puolin noin 20-30 sekuntia. Leikkaa tortillat ohuiksi kolmion mallisiksi paloiksi.
Uppopaista 180 asteisessa öljyssä, kunnes ne ruskistuvat hieman. Nosta reikäkauhalla leivinpaperin päälle valumaan. Mausta halutessasi ripauksella suolaa.

Voit kypsentää nachot myös uunissa. Laita kolmiot leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskota pinnalle öljyä. Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla välillä käännellen, kunnes saavat hieman väriä.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.