1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 4,50 / 5)
Ladataan...

Ihana joululeipä valmistuu nopeasti ja käsiä sotkematta.
Tämä mehevä makea leipä on ihastuttava joulumuistaminen. Keiju kylmäpuristettu rypsiöljy tekee leivästä pehmeän ja rakenteeltaan upean.
Leivo kerralla useita ja kääri lahjaksi tuttaville.

Hunajainen mantelileipä
1-2 leipää (10-20 annosta)

5 dl piimää
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl mantelijauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl suolaa
1 dl Keiju kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 dl hunajaa
1 rkl fenkolinsiemeniä
100 g kuivattuja aprikooseja tai muita kuivattuja hedelmiä

Hellapoliisi: Hunajainen joululeipä

Mittaa piimä leivontakulhoon.
Lisää joukkoon vehnäjauhot, mantelijauhe, ruokasooda, suola, kylmäpuristettu rypsiöljy, hunaja ja fenkolinsiemenet.
Leikkaa aprikoosit pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon.
Sekoita taikina tasaiseksi ja laita se leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan tai kertakäyttöiseen kartonkivuokaan.
Tästä annoksesta saat yhdestä kahteen leipää, vuoan koosta riippuen.
Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Keiju Öljy

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.