Herkkuleipä ja loimukirjolohi-couscoussalaatti

  • 10 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10 annosta
Herkkuleipä
  • 6 maalaisleipä viipale
  • 1 prk (160 g) Kalatalo Katkarapuherkku
  • 250-300 g Kalatalo Eeki Kylmäsavukirjolohi
  • 3 säilötty paahdettu paprika öljyssä
  • 6 säilötty kesäkurpitsa öljyssä
  • 10 cm kurkku
  • tuore minttu
  • 6-12 miniluumutomaatti
  • vaihtoehto kirsikkatomaatti
Loimukirjolohi-couscoussalaatti
  • 5 dl vesi
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 5 dl täysjyväcouscous
  • ½ dl oliiviöljy
  • 1 dl keltainen rusina
  • 400 g fetajuusto
  • 2 dl oliivi
  • 2 säilötty paahdettu paprika öljyssä
  • 4 säilötty kesäkurpitsa öljyssä
  • tuore minttu
  • tuore basilika
  • mustapippurirouhe
  • 400 g Kalatalo Eeki Loimukirjolohifilee

Äitienpäivä ja kevään valmistujaisjuhlat lähestyvät.
Mitä tarjota suolaiseksi palaksi vieraille?
Keravalla toimiva Kalatalo on tuonut K-kauppojen kalahyllyyn eettistä kotimaista kirjolohta, joka kasvatetaan merivesialtaissa Ahvenanmaalla. Allaskasvatus ei rehevöitä Itämerta ja kalan kasvaessa suodatetussa vedessä, se säilyy terveenä, eikä tarvitse antibiootteja. Keravalla toimiva Kalatalo jatkokäsittelee kirjolohesta upealta maistuvaa tarjottavaa erilaisissa muodoissa.
Kalatalo Eeki Kylmäsavukirjolohi ja Loimukirjolohi löytyvät varmimmin K-Supermarkettien ja K-Citymarkettien kalahyllystä. Jos et löydä Eekiä K-kaupastasi, pyydä kauppaa tilaamaan!
Valmistin kevään juhlahetkiin ja arkeenkin sopivat reseptit.

Herkkuleipä
6 annosta

6 viipaletta maalaisleipää
1 prk (160 g) Kalatalo Katkarapuherkkua
250-300 g Kalatalo Eeki Kylmäsavukirjolohta
3 säilöttyä paahdettua paprikaa öljyssä
6 säilöttyä kesäkurpitsaa öljyssä
10 cm pala kurkkua
tuoretta minttua
6-12 miniluumu- tai kirsikkatomaattia

Leikkaa maalaisleivästä paksuja viipaleita.
Levitä pinnalle katkarapuherkkua.
Paloittele Kalatalo Eeki Loimukirjolohifilee sopiviksi suupaloiksi.
Puolita paahdetut, valutetut paprikat. Valuta myös kesäkurpitsat.
Laita ne leipäviipaleille yhdessä loimukirjolohifileen kanssa.
Raasta kurkku ja purista ylimääräinen neste pois. Jaa kurkkuraaste leipäviipaleille ja koristele tuoreella mintulla. Koristele annokset vielä miniluumu- tai kirsikkatomaateilla.

Valmista juhlahetkeen myös herkullinen loimukirjolohi-couscoussalaatti.
Ruokaisat salaatit maistuvat lämpiminä kesäpäivinä ja toki muutenkin.

Loimukirjolohi-couscoussalaatti
10 annosta

5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
5 dl täysjyväcouscousia
½ dl oliiviöljyä
1 dl keltaisia rusinoita
400 g fetajuustoa
2 dl oliiveja
2 säilöttyä paahdettua paprikaa öljyssä
4 säilöttyä kesäkurpitsaa öljyssä
tuoretta minttua
tuoretta basilikaa
mustapippuria myllystä
400 g Kalatalo Eeki Loimukirjolohifileetä

Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutio. Ota pois liedeltä.
Mittaa joukkoon täysjyväcouscous ja anna nesteen imeytyä.
Anna couscousin jäähtyä ja sekoita jyvät lusikalla tai haarukalla irtonaisiksi.
Lisää couscousin joukkoon oliiviöljy, keltaiset rusinat, murennettu fetajuusto, valutetut oliivit ja paloitellut paahdetut paprikat ja kesäkurpitsat.
Hienonna minttua ja basilikaa.
Sekoita salaatti ja rouhi joukkoon vielä mustapippuria.
Paloittele lopuksi Kalatalo Eeki Loimukirjolohifilee sopiviksi suupaloiksi ja sekoita salaatin joukkoon.
Tarkista maku ja tarjoa!

Reseptit laatinut:

Reseptit tarjoaa:
Kalatalo

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä