1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvioita)

Pågen tuo markkinoille helmikuussa klassisen siirappilimpun, joka on Ruotsin kolmanneksi myydyin leipä. PågenLimpun aidon maun, mehevän suutuntuman ja säilöntäaineettomuuden salaisuus on Pågenin oma taikinajuuri.

Siirappilimppu on saavuttanut aivan erityisen aseman Ruotsin ruokakulttuurissa. Sen nauttimaa suosiota voi verrata ranskalaisten patonkiin tai italialaisten ciabattaan. Limpun lempeä makeus maistuu koko perheelle ja sopii sekä arkeen että juhlaan. Ruotsissa PågenLimppu on tuttu tarjottava varsinkin aamu- ja iltapalapöydässä, ja sen suosituimpia seuralaisia ovat hyvä juusto, kinkku tai maksapasteija.

Valmistin täyteläisen makuisesta PågenLimpusta raikkaan annoksen, jonka voi kääriä evääksi vaikkapa pulkkamäkeen tai nauttia pakkaspäivänä höyryävän teen tai kuuman kaakaon kanssa.

HärkäLimppu

8 annosta

8 viipaletta PågenLimppua
100 g maustettua tuorejuustoa (esimerkiksi ruohosipuli tms.)
100 g majoneesia tai voileipäpikkelssiä
mustapippuria myllystä
1 maustekurkku, pieninä kuutioina
1-2 dl sinimailasen ituja
n. 150 g grillihärkää tai muuta hyvää lihaleikkelettä
herneenversoja
1 nektariini
4 kirsikkatomaattia
8 pikkukurkkua

 

Laita leipäviipaleet työlaudalle. Sekoita tuorejuusto ja majoneesi tai voileipäpikkelssi keskenään.

Mausta mustapippurilla ja maustekurkkukuutioilla. Jaa seos leipäviipaleille. Nosta päälle keko ituja ja käännä leikkele rullaksi tai ruusukkeeksi. Koristele leipä herneenversoilla, nektariinilohkoilla ja kirsikkatomaatin puolikkailla, sekä pikkukurkuilla.

Nauti!

Reseptin laatinut:

 

Reseptin tarjoaa: