1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (70 arvostelua, keskiarvo: 4,06 / 5)
Ladataan...

Graavilohesta valmistettu piiras on tyylikäs illanistujaistarjottava, joka sopii ruokaisuutensa vuoksi lounaaksi ja iltapalaksikin.
Graavattu lohi on itsessään niin suolaista, että täytteeseen ei ole syytä lisätä lainkaan suolaa.

Graavilohipiiras

Pohja:
100 g voita tai margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä
1/2 dl tilliä silppuna
(suolaa)

Täyte:
150 g graavilohta
200 g kylmäsavulohituorejuustoa tai muuta tuorejuustoa
2 munaa
1 dl kermaa
sitruunaista kalamaustetta (esim. Meiran suolaton)
1 ruukku ruohosipulia

Nypi rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi.
Lisää vesi ja tillisilppu nopeasti sekoittaen.
Painele taikina pyöreän, halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

Viipaloi pohjan päälle graavilohta.
Sekoita tuorejuusto, munat, kerma, mausteet ja ruohosipuli tasaiseksi tahnaksi ja valuta piiraan päälle.
Jatka kypsentämistä 175-200 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.