Feta-pestopiiras

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

220 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • margariini
  • voi
  • suola
  • vehnäjauho
  • basilika
  • vesi
  • kerma
  • fetajuusto
  • salaattijuusto
  • aurinkokuivattu tomaatti
  • kuohukerma
  • ruokakerma
  • pestokastike
  • kananmuna
  • mozzarellajuustoraaste

Feta-pestopiiras on ruokaisa ja trendikäs tarjottava, jota voit tuunailla mieltymystesi mukaan. Täytteeseen voit lisätä oliiveja, tuoreita yrttejä ja vaikkapa mozzarellapaloja.

Feta-pestopiiras
noin 8 annosta

Pohja:
150 g margariinia tai voita
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl basilikaa silputtuna
1/2 dl vettä tai kermaa

Täyte:
150-200 g feta- tai salaattijuustokuutioita
5 aurinkokuivattua tomaattia paloiteltuna
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
3/4 dl pestokastiketta
3 munaa
150 g mozzarellajuustoraastetta

Nypi rasva, suola ja vehnäjauhot ryynimäiseksi.
Lisää nopeasti sekoittaen basilikasilppu ja vesi ja käännä taikina tasaiseksi.

Painele taikina halkaisijaltaan 24-16 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Paista 200 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

Ripottele pinnalle feta- tai salaattijuustokuutiot ja paloitellut aurinkokuivatut tomaatit.
Sekoita kerma, pestokastike, munat ja mozzarellaraaste keskenään ja kaada täytteiden päälle.
Jatka kypsentämistä 200 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä