Feta-pestopiiras
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- margariini
- voi
- suola
- vehnäjauho
- basilika
- vesi
- kerma
- fetajuusto
- salaattijuusto
- aurinkokuivattu tomaatti
- kuohukerma
- ruokakerma
- pestokastike
- kananmuna
- mozzarellajuustoraaste
Feta-pestopiiras on ruokaisa ja trendikäs tarjottava, jota voit tuunailla mieltymystesi mukaan. Täytteeseen voit lisätä oliiveja, tuoreita yrttejä ja vaikkapa mozzarellapaloja.
Feta-pestopiiras
noin 8 annosta
Pohja:
150 g margariinia tai voita
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl basilikaa silputtuna
1/2 dl vettä tai kermaa
Täyte:
150-200 g feta- tai salaattijuustokuutioita
5 aurinkokuivattua tomaattia paloiteltuna
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
3/4 dl pestokastiketta
3 munaa
150 g mozzarellajuustoraastetta
Nypi rasva, suola ja vehnäjauhot ryynimäiseksi.
Lisää nopeasti sekoittaen basilikasilppu ja vesi ja käännä taikina tasaiseksi.
Painele taikina halkaisijaltaan 24-16 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Paista 200 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.
Ripottele pinnalle feta- tai salaattijuustokuutiot ja paloitellut aurinkokuivatut tomaatit.
Sekoita kerma, pestokastike, munat ja mozzarellaraaste keskenään ja kaada täytteiden päälle.
Jatka kypsentämistä 200 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.