1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskimäärä: 4.33/5.00)
Ladataan...

Espanjalainen perunamunakas on herkullinen ja ruokaisa munakas, jonka voit nauttia niin lounaana kuin tarjota illanistujaisissakin.
Nevalan perunan valmiit viipaleperunat ovat monikäyttöisiä ja sopivat mainiosti kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Mikäli valmistat munakkaan vain itsellesi, jää perunaa vielä perheen ruokkimiseen jossain toisessa muodossa.
Valmista helppo perunamunakas isolle joukolle reunallisessa, leivinpaperilla vuoratussa uunivuoassa uunissa. Tällainen munakas on helppo leikata annospaloiksi ja tarjota piirakan tapaan myös kevään ja kesän juhlissa. Koristele silloin valmis munakas vaikkapa rucolalla tai tuoreilla yrteillä.

Espanjalainen perunamunakas
1 annos

3 munaa
2 rkl vettä tai kermaa
4 miniluumutomaattia
1 pieni sipuli
100 g Nevalan Peruna viipaleita
ripaus suolaa

Paistamiseen:
oliivi- tai rypsiöljyä

Sekoita rikotut munat ja vesi tai kerma keskenään.
Puolita miniluumutomaatit ja kuori ja hienonna sipuli.
Kuumenna öljyä pannulla ja laita pannulle perunaviipaleet, sipuli ja tomaatit. Paista käännellen, kunnes ne saavat hieman väriä ja tomaatit ja sipulit pehmenevät hieman.
Kaada munaseos pannuun ja anna hyytyä miedolla lämmöllä, kunnes munakas on hyytynyt.
Rouhi pinnalle hieman suolaa. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
Tarjoa!

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Nevalan peruna

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.