1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (28 arvostelua, keskiarvo: 3,71 / 5)
Ladataan...

Suolaiset piiraat ovat helppotekoisia ja ne tekevät kauppansa juhlissa kuin juhlissa.
Jos haluat tehdä pellillisen, tuplaa ainekset.

Broileripiiras n. 12 palaa

Pohja:
150 g margariinia tai voita
3 dl vehnäjauhoja
suolaa
muutama persiljanoksa silppuna
1/2 dl vettä tai kermaa

Täyte:
tilkka öljyä
300 g broilerin filesuikaleita
suolaa
paprikajauhetta
chilijauhetta
4 aurinkokuivattua tomaattia silppuna
125 g mozzarellajuustoa viipaleina
muutama basilikan oksa silppuna

Pinnalle:
3 munaa
3 dl ruokakermaa
ripaus suolaa
150 g emmental tai Polar-juustoraastetta

Säädä uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Nypi pohjan rasva ja vehnäjauhot ryynimäiseksi, mausta suolalla. Lisää persiljasilppu. Sekoita lopuksi nopeasti sekoittaen joukkoon vesi tai kerma.

Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista piiraspohjaa noin 10 minuuttia. Tee sillä välin täyte.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa, paista broilerisuikaleet, mausta suolalla, paprikajauheella ja ripauksella chilijauhetta.
Kaada ainekset esipaistetun piiraspohjan päälle.
Silppua aurinkokuivatut tomaatit ja ripottele broilerin päälle. Viipaloi pinnalle mozzarella, silppua joukkoon myös basilika.

Sekoita keskenään tasaiseksi munat, kerma, suola ja juustoraaste, kaada piiraan päälle.
Tiputa uunin lämpötila 200 asteeseen ja kypsennä vielä noin puoli tuntia, tai kunnes piiras on kauniin ruskea pinnaltaan.
Mikäli pinta tummuu liikaa, laita päälle alumiinifolio paiston loppuvaiheessa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.