1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (55 arvostelua, keskiarvo: 3,91 / 5)
Ladataan...

Blinit ovat luontaisesti gluteenittomia. Ne sopivat loistavasti erilaisten illanviettojen tarjoiluksi. Valmistus on lettujen tapaan helppoa. Valmista taikina jo hyvissä ajoin turpoamaan.

Blinit

4 dl maustamatonta jogurttia
25 g hiivaa
2½ dl tattarijauhoja
1 1/2 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 keltuainen
1 valkuainen

Seuraksi:
silputtua kelta- tai punasipulia
lämmin- tai kylmäsavulohta tai rapuja
(mätiä)
smetanaa

Laita maustamaton jogurtti kulhoon ja lämmitä hetki mikroaaltouunissa, kunnes seos on kädenlämpöistä.Liuota joukkoon hiiva ja sekoita
joukkoon tattarijauhot.

Anna taikinan turvota noin kaksi tuntia.
Lisää ennen paistamista kuuma maito, suola ja munankeltuainen.

Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja sekoita joukkoon.
Paista kuumalla lettu- tai blinipannulla kuohkeita blinejä ja tarjoa sipulin, lohen ja smetanan kanssa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.