1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arvostelua, keskiarvo: 3,73 / 5)
Ladataan...

Whoopies on Suomeen Amerikasta rantautunut trendiherkku, joka vastaa ulkonäöltään erehdyttävästi pariisilaisia macaroneja.

Whoopies  on todella loistava pikkuleipä, jos pikkuleipien leipominen ei ole suurinta hupiasi. Taikina on nopea valmistaa ja se on helppo pursottaa pursotinpussista suoraan pellille käsiä sotkematta. Täytettä voit varioida mielin määrin. Kokeile erilaisia kiinteitä marmeladeja ja hilloja, vaahdotettua kermaa, suklaatahnoja ja maustettuja tuorejuustotahnoja. Tämä ohje on alkuperältään Dansukkerin. Vain täyte on kokenut pienen muutoksen.

Pistä tämä resepti korvan taakse kevään ja kesän juhlia suunnitellessasi!

Linkki alkuperäiseen reseptiin löytyy tästä.

Whoopies

noin 50 kpl, 25 Whoopies’a

100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 1/2 dl Siro erikoishienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 muna
1 dl ranskankermaa

Täyte:
60 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
3 dl tomusokeria
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
mokka-aromia tai muuta elintarvikearomia

Vatkaa sokeri ja rasva kuohkeaksi. Lisää kuivat aineet. Sekoita joukkoon muna ja ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Pane taikina pursotinpussiin ja pursota noin 2 euron kokoisia lantteja leivinpaperille uunipellille.
Paista 175-asteisen uunin keskiosassa noin 8 minuuttia. Vahdi etteivät kakkuset pala reunoista. Anna jäähtyä ritilällä.

Sekoita täytteen ainekset ja levitä se puolelle kakkusista. Paina loput kansiksi. Leivonnaiset ovat parhaimmillaan tuoreina.