1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arvostelua, keskiarvo: 4,82 / 5)
Ladataan...

Innostuin kokeilemaan pikkuleipiä, jotta pääsisin näpertelykammostani. En taaskaan kokenut suurta onnistumisen riemua, sillä kaulitsin taikinan liian paksuksi. Olisihan se pitänyt tajuta, kun laittaa kaksi pikkuleipää päällekkäin, pitää taikinan olla normaalia ohuempi.
Tällä perustaikinalla voi tehdä paljon muitakin pikkuleipiä, suosittelen kuitenkin maustamaan taikinaa leivonta-aromeilla, sitruunankuoriraasteella, pomeranssinkuorella, suklaalla tai kaakaojauheella.

Vadelmaiset pikkuleivät

200 g margariinia
1 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
(sitruuna-aromia)

Täyte: vadelmamarmeladia

Mittaa kaikki ainekset kulhoon, pyöräytä sekaisin sähkövatkaimella, vaivaa taikina tasaiseksi.

Kaulitse levyksi ja paina sydänmuotilla pikkuleipiä. Käyttäessäsi kyseistä muottia, tee puolet kokonaisia sydämiä, puolet aukollisia sydämiä.

Paista 200 asteissa uunissa keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.

Laita alimmaiseksi "ehjä" sydän, laita pintaan hieman vadelmamarmeladia, nosta päälle aukollinen sydän.

Seulo pinnalle halutessasi tomusokeria.