1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua, keskimäärä: 4.14/5.00)
Ladataan...

resepti ja kuva päivitetty 15.9.2011

Suklaiset hasselpähkinäkeksit vievät kielen mennessään ja ovat ihastuttava joululahjaidea. Pakkaa tällöin keksit kannelliseen rasiaan ja säilytä mieluiten kylmässä.

Suklaiset hasselpähkinäkeksit
30 kpl

Pohjat:
100 g hasselpähkinäjauhetta
1 ½ dl ruokokidesokeria tai muscovadosokeria
2 munanvalkuaista
Kreemi:
200 g huoneenlämpöistä voita
3 dl kaakaotomusokeria
2 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
2 tl vahvaa kahvijuomaa

Pinnalle: 200 g maitosuklaata tai maustettua maitosuklaata

Sekoita hasselpähkinäjauhe ja ruokokidesokeri keskenään. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, sekoita hasselpähkinä-ruokokidesokeriseoksen joukkoon. Nosta taikinasta 30 pyöreää keksiä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista keksejä uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kreemi sekoittamalla voi, kaakaotomusokeri, keltuainen, vaniljasokeri  ja kahvijuoma tasaiseksi tahnaksi. Käännä keksit ympäri ja jaa kreemi keoiksi keksien tasaiselle pinnalle. Nosta keksit hetkeksi kylmään. Sulata suklaa mikroaaltouunissa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen.

Kasta keksien kreemipuoli sulaan suklaaseen.

Nosta vielä hetkeksi kylmään.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.