1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (16 arvostelua. Keskiarvo: 4,25/5)

Vaikka tällä sivustolla normaalisti onkin vain minun tekemiä ruokia ja leivonnaisia, nyt haluan poikkeuksellisesti jakaa kanssanne todella herkullisen pikkuleipäohjeen, jonka tarina on seuraavanlainen…

Sain vieraakseni entisen työkaverini, joka oli ostanut divarista vanhan kirjan.
Kirjan kanteen oli vanhan ihmisen vapisevalla käsialalla kirjoitettu tämä resepti.
Hän innostui kokeilemaan ohjetta. Kyllä kannattikin. Nämä olivat todella ihanan makuisia. Täytyy tähän todeta, etten normaalisti erityisesti välitä pikkuleivistä.
Tämän rasian sain siis tuliaisiksi tuon alkuperäisen ohjeen kanssa.
Terveisiä kaimalle ja kiitos vierailustasi!

Suklaahippuleivät 30 kpl

125 g voita
1 dl fariinisokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
50 g hasselpähkinä- tai mantelirouhetta
125 g suklaata pieninä paloina
1/4 tl suolaa

Vaahdota rasva ja sokeri, vatkaa joukkoon muna.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kääntele varovasti sekaisin.

Jaa taikina kahdella lusikalla nokareiksi pellille leivinpaperin päälle.
Jätä pikkuleiville leviämistilaa.

Paista 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla 5-7 minuuttia.
Anna jäähtyä ennen kuin irrotat pelliltä.