1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (38 arvostelua. Keskiarvo: 3,92/5)

Vielä ehdit valmistaa ihanan rapeat muistamiset opettajille, päiväkodin hoitajille ja ystäville.

Itse valmistetut kauralastut ovat upean makuisia.
Nämä kauralastut on maustettu ihanilla suklaahipuilla.
Voit jättää ne pois ohjeesta, jos haluat valmistaa perinteisiä kauralastuja.

Suklaa-kauralastut
n. 40 kpl

150 g voita tai margariinia
2 ½ dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 muna
4 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¾ dl suklaahippuja tai suklaarouhetta
Sulata voi tai margariini kattilassa tai mikroaaltouunissa.
Mittaa kaurahiutaleet kulhoon.
Kaada sulatettu rasva kaurahiutaleiden joukkoon. Anna seoksen turvota hetki.
Sekoita joukkoon sokeri, muna, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suklaahiput tai veitsellä karkeaksi rouhittu suklaa.
Nosta pieniä, noin euron kolikon kokoisia nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Jätä reilusti tilaa nokareiden ympärille, sillä ne leviävät reilusti uunissa.
Laita 3-4 nokaretta samalle riville.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 6-8 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki pellillä.
Jos
haluat kaarevia lastuja, nosta ne kaulimen, piirakkapulikan tai
vaikkapa tyhjän talouspaperirullan päälle hetkeksi kovettumaan.